Европейската комисия започна днес разследване на държавни субсидии за внасяните от

...
Европейската комисия започна днес разследване на държавни субсидии за внасяните от
Коментари Харесай

ЕК разследва вноса на субсидирани електромобили от Китай

Европейската комисия стартира през днешния ден следствие на държавни субсидии за внасяните от Китай в Европейски Съюз на електрически автомобили с акумулатори, известни като BEV.

То би трябвало да откри дали е налице облагодетелстване от незаконно субсидиране и дали държавната помощ нанася или заплашва да нанесе стопански вреди на производителите на такива транспортни средства в Европейски Съюз.

Китай е най-големия производител на е-коли в света, като в страната фабрики имат американски компании, отпред с Tesla, и европейски.

Ако и двете догатки се потвърдят, следствието ще изследва евентуалните последствия от ограниченията върху вносителите, ползвателите и потребителите на електрически автомобили в Европейски Съюз. Въз основа на тези изводи Комисията ще откри дали е в полза на Съюза да се отбрани от резултатите на непрозрачните търговски практики, като наложи антисубсидиарни мита на вноса на BEV от Китай.

За следствието заяви ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в годишната си тирада „ За положението на Съюза “, произнесена на 13 септември пред Европейския парламент в Страсбург. Ще бъдат прецизно спазени всички процедури и правила на Европейски Съюз и Световната комерсиална организация (СТО).

Стъпката е подхваната по лична самодейност на Европейска комисия. Това стана, откакто бяха събрани задоволително доказателства, че следеният в последно време скок на на ниска цена и субсидиран импорт на електрически автомобили от Китай е икономическа опасност за електромобилната промишленост в Европа. Разследването ще продължи най-вече 13 месеца.

Антисубсидиарни мита могат да бъдат наложени до 9 месеца след започването му. А след още 4 месеца могат да бъдат наложени дефинитивни ограничения.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР